lørdag den 25. december 2010

Store badedag


Fredag var der store badedag i skolen Lasse går på. Jeg var derfor inviteret med af Jane til at komme med og se skolen og komme med ned til stranden til badedagen.
Vi tog af sted kl. 9 og ankom til skolen en time før de skulle af sted. Så vi fik chancen for at komme ind i klasse og se hvordan undervisningen foregår. 

Hernede er det ikke tilladt at have sko på inde i klasselokalerne. Skoene skal stilles i den reol der står ude foran klasselokalet. Det er simpelthen fordi det ikke er alle maorierne, der har råd til sko, så derfor skal alle have skoene af, for at børnene kan være så lige som muligt inde i klassen.

Hernede har børnene meget mere respekt for lærerne end de har hjemme i Danmark, og hvis ikke de gør hvad der bliver sagt, får de klar besked om at de ikke skal spilde lærerens tid, og hvis det er helt slemt bliver de sendt uden for døren, hvor de så skal finde en anden lære og snakke med – men det er ikke helt nemt, i og med alle de andre lærere også underviser, så børnene kommer til at sidde udenfor indtil der kommer en anden lære.
 
Det er meget varmt hernede, og solens stråler er meget kraftige, derfor er der også en regel der siger, at for at børnene må komme udenfor og lege i frikvartererne, SKAL de have en hat eller kasket på, der skygger for solen. Hvis ikke de har en hat på må de ikke bevæge sig uden for de sejl der er sat op for at give skygge.
Det var sjovt at se, hvor bevidste alle børnene er omkring solen hernede, de har alle solcreme i taskerne og smører sig jævnligt ind, simpelthen fordi det går så stærkt med at blive solbrændt.

Vi fik en kort rundvisning på skolen inden vi skulle af sted mod stranden, der hang meget kunst rundt omkring, alt det hele lavet af elever på skolen. Og jeg må sige at jeg er overrasket over hvor gode de er kreativt. Det var helt utroligt hvor flot det var, jeg kan ikke engang tegne halvt så godt som de havde gjort. Det var jeg fascineret over. 
 
Så var klokken blevet 10 og vi skulle af sted mod stranden, alle elever gik 2 og 2, en stor og en lille, og så var det af sted. Det tog en 10 minutter at komme ned til stranden hvor alle samledes under et stort træ, hvor de fik lidt af deres mad, hvorefter de så spredte sig for alle vinde for at spille crikket, touchball, og alt mulig andet.

Når fløjten lød, gik der ikke mere end 2 min inden alle børnene var oppe ved træet igen, hvor der så kom en ny besked. Derefter spredte alle børnene sig igen og legede igen. De er meget omsorgsfulde, og du så faktisk ikke nogle børn der var alene eller holdt udenfor. Alle havde nogle at lege/spille bold med.

Fløjten lød endnu engang og så blev der spist frokost. Derefter var det de mellemste børns tur til at komme i vandet. Der var faste regler for, hvordan de måtte bade. Først var det de store børn, derefter de mellemste, og til sidst de helt små, og det var der ingen problemer med at holde. Da de fik tilladelse til at smutte i vandet, var den første i vandet en af lidt ældre lærere der spurtede ned i vandet med alle børnene i hælene. Det så sjovt ud. Vandet var koldt, og det var sjovt at se hvordan de alle skiftevis var i vandet, og så op på stranden og ligge sig på maven i det sorte sand for at få varmen, og så ud i vandet igen.

Det var en god dag, og jeg fik en masse gode indtryk af hvordan skolen foregår hernede.  

1 kommentar:

  1. Det er altid spændende at se hvordan skoler fungerer i andre lande...
    det kan give stof til eftertanke til vort eget skolesystem...

    SvarSlet