lørdag den 25. december 2010

Rotorua - Te Puia


Tirsdag d. 22 december tog Kim, jeg, Kims kollega Ulrik, hans kone Jane og søn Lasse, af sted mod Rotorua hvor vi havde planlagt at skulle lave lidt forskelligt.

Det tog 2 timer at køre derhen, vi startede med at finde et hotel vi kunne overnatte på, og derefter gik turen ud til Te Puia, der er en park hvor de har en dobbelt geyser, en masse mudderhuller hvor der er kogende mudder, varme kilder og en masse forskellige ting der hører maoriernes kultur til.

Dobbeltgeyseren skyder et par gange i timen, og det er forskelligt hvor højt den skyder, men det kan komme helt op til 30 meter.

Rundt om geyseren var der et stort område med varme kilder og kogende vand. Det var hegnet ind så man ikke kunne komme derind.
Ude omkring det var det klipper man kunne sidde på. De var rigtig varme, og da geyseren begyndte at sprøjte vand op, blev stenene endnu varmere, og nogle steder stod dampen ud fra nogle huller der var ind til de varme kilder.

2 kommentarer:

  1. Geysere er imponerende... Lugten af mudderhullerne glemmer man ikke, vel?

    SvarSlet
  2. Jeg har i hvert fald ikk nået at komme mig over lugten fra dengang vi var på Island.
    Men i Rotorua er det ikke kun ved mudderhullerne det lugter, det lugter faktisk fra det øjeblik man kører ind over bygrænsen til man er ude af den igen ...

    SvarSlet