søndag den 28. november 2010

LejlighedenLørdag d. 27 november skulle vi flytte fra værelset nede i Raglan by, og ud i et hus der ligger omkring 5 km uden for byen. 

Huset består af 3 lejligheder, hvoraf vi skulle bo i den ene. 
Den nederste etage består af to lejligheder til 4 personer hver, det er en stue, køkken sammen, 2 værelser og et badeværelse. Det er en meget lækker lejlighed. Den øverste etage er én stor lejlighed, hvor en af Kims kollegaer bor, han har sin kone, Jane, og sin søn Lasse med herned. Det er jeg rigtig glad for – og Jane blev også glad for der kom en anden dansk pige herned hun kunne hygge sig med mens mændene er på arbejde.

Lasse er 11, og kom med herned med lektier hjemmefra, efter noget tid blev han træt af bare at være derhjemme og bad om at få lov at komme i skole. Så han blev meldt ind i skolen nede i byen og går nu i klasse der sammen med de lokale børn. Det er han rigtig glad for. På skolen er der den regel, at inden man går ind i klassen skal de tage skoene af, det er fordi de lokale, Mauierne, ikke alle har råd til sko, så for at børnene er så lige som muligt må de ikke have sko på indenfor. Derudover, må de heller ikke komme udenfor og lege hvis ikke de har en kasket eller andet på, der skygger for ansigtet – det pga. solen hernede har en UV faktor på 10-12, hvor skalaen hjemme i Danmark slutter ved 10. Solen er meget hård hernede. 

Udsigten fra altanen på 1. etage.
Efter vi havde fået os en god lang snak med dem heroppe, tog Kim med en kollega ud på siten for at se hvordan det hele så ud derude. I mellemtiden hyggede jeg mig med Jane, Lasse og Ulrik (kollegaen der bor her),  og da lejligheden vi skulle bo i var gjort rent fik jeg sat nogle af tingene på plads. Kim kom hjem først på eftermiddagen, hvorefter vi tog ned i byen for at få handlet ind. Det var noget af en dyr omgang. 

Brugsen i byen her, handler ind i supermarkedet inde i Hamilton, og sælger derefter varerne herude til en pris, hvor de stadig tjener på det. Dvs. vi f.eks. skulle betale næsten 25 kr. for 2 L mælk. Så vi købte kun hvad der var yderst nødvendigt. Efter vi havde handlet tog vi hjem til lejligheden, hvor vi havde aftalt med familien ovenover at vi skulle grille sammen med dem. Det var rigtig hyggeligt, og da klokken var blevet alt for mange gik vi hver til sidst og gik i seng, meget trætte. Lidt kan man altså mærke at man lige pludselig er 18 timer foran, hvad man har levet efter i næsten 2 måneder. 

2 kommentarer:

  1. Hej Pernille og Kim
    hvor ser det bare skønt ud fra Jeres lejlighed... og udsigten er da ikke dårlig...

    SvarSlet
  2. Nej udsigten klager vi bestemt ikke over :D den er godt nok bedst fra 1. etage, men der bruger vi også meget tid, så det er dejligt :D

    SvarSlet