fredag den 29. oktober 2010

SnestormFryyyysende koldt

Folk var forberedte, med
sneskovle foran bilerne.

Trods der da jeg kom og det første stykke tid jeg var herovre, var mellem 20 og 30 grader, blev vi tirsdag aften d. 26 oktober lovet snestorm. Fordi vi ligger så langt inde i landet, og ikke har havet som derhjemme til at varme os, skifter vejret her fra den ene dag til den anden. Der var lidt støvregn søndag og mandag, og så tirsdag gik vinden helt amok. Det sneede lige så stille hele dagen men det forsvandt fra jorden med det samme, men efterhånden som dagen gik var jorden og det hele kølet så meget ned, at det nærmest blev til sne/froststorm.
Sneen frøs til is nærmest før det ramte jorden. Det far ufattelig glat og vildt koldt. Der lå et lag af is næsten over det hele, og det blæste så voldsomt at det var lige før vinden kunne have skubbet en hen over isen. 
Kim fik tidligt fri, og efter han havde fået varmen, hvilket tog et par timer med den kulde der havde været, tog vi ned i Kirkwood Mall. Der fik vi købt os et par jeans hver og et par trøjer – det er ca. halv pris af hvad det koster derhjemme, så det var en god handel for os. 
Trods kulden, var der alligevel folk der rendte rund i shorts og t-shirt, det var lidt underligt at se. Vi vendte tilbage til hotellet og brugte resten af aftenen på at få varmen, det var bidende koldt, og vinden ruskede i alt den kunne komme i nærheden af.
Onsdag havde Kim fri pga. vejret det blæste med en gennemsnitsvindhastighed på 26 m/s på 10 minutter hvilket er rimelig meget. Der var vindstød op til 38 m/s, og der var en windchill på ca. -10 grader, og ellers lå temperaturen på en -2 grader. Det var rigtig koldt. 
Vi stod op hen på formiddagen, hvor vi sammen med Kasper tog ned i Kirkwood Mall, i Scheels, hvor de skulle have købt noget arbejdstøj og støvler så de kunne holde varmen på arbejdet. Derefter satte vi Kasper af på hotellet hvor han ville lave en snemand, og vi kørte i wallmart der ligger lige overfor hotellet, hvor vi brugte 1 ½ time bare på at gå rundt og kigge – det endte med jeg fik købt en masse neglelak – de har noget som fungerer som en kuglepen, så du kan tegne og lave mønstre som du har lyst. 

Derefter tog vi hjem på hotellet og fik varmen og gik tidligt i seng. Det trængte vi til efter den lange kolde dag.

3 kommentarer:

 1. Hvor er det godt, at du rejser over og besøger din kærste, hold fast hvor du bare oplever en masse, det er så spændende.

  SvarSlet
 2. Puhaaa det ser også koldt ud da:)
  Hvornår rejser i afsted til NZ?
  Det sneer også i Danmark!! Men det har du nok læst på facebook.. hehe
  Knus Thea

  SvarSlet
 3. Det var også koldt - men ikke engang den koldeste. Der var en dag kim kørte på arbejde, hvor der var -32 grader.

  Vi er kommet til NZ nu, vi landede her i fredags. Det er bare skønt hernede, her er 25-30 grader.

  Ja har godt læst lidt om det dårlige vejr i Danmark.
  Stakkels jer :(

  SvarSlet